Nieuws

23 juli 2021

Blog

Halverwege het jaar

Lees hier het blog van Hans de Roos, Vicevoorzitter namens deelnemers en pensioengerechtigden.

4 mei 2021

Blog

Nieuwe lente, veel nieuwe geluiden

‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’: het is een beroemde regel in het gedicht ‘Mei’ van Herman Gorter. En voor ons pensioenfonds is het zeker van toepassing, op verschillende manieren.

3 februari 2021

Blog

Rumoerig

In dit blog blikt bestuurslid Maarten Stienen terug op 2020 en kijkt vooruit naar 2021.

29 oktober 2020

Blog

Weer thuis

Het is inmiddels eind oktober en we zitten in de tweede coronagolf en daardoor veelal “weer thuis”. Voor een deel is de beleving onveranderd: veel virologen op tv, weinig auto’s op de weg, de dagelijkse grafieken in de krant en de gebarentolk bij de persconferenties. Voor een deel is het deze keer wel anders: de teststraten, de mondkapjesdiscussie, het verzet tegen de maatregelen, enige vrijheid om te sporten. Maar wat mij vooral opvalt: het gedrag van de financiële markten. Want ditmaal is er geen koersval op de aandelenbeurzen.

30 juli 2020

Blog

Vertrouwen op gestaag herstel?

In deze blog blikt vicevoorzitter Arend de Jong terug op het afgelopen kwartaal. 

22 april 2020

Blog

Thuis

Toen ik met pensioen ging had ik me nog zo voorgenomen niet thuis te gaan zitten.
Flink sporten, interessant bestuurswerk, leuk contact met vrienden, eropuit met de kleinkinderen.
En hier zit ik nu, thuis.

22 januari 2020

Blog

2019: tien miljard, en toch...

Het jaar 2019 toonde twee gezichten: een prima rendement, en toch een teleurstellende dekkingsgraad, waardoor er jammer genoeg geen ruimte was voor indexatie. We leggen graag uit hoe dat kwam.

8 oktober 2019

Blog

De wereld, Nederland en úw pensioen

We leven in roerige tijden. Het steeds weer oplaaiende handelsconflict tussen de VS en China en de dreigende Brexit zorgen voor voortdurende onrust. De Europese Centrale Bank nam een aantal maatregelen waardoor de rente tot een ongekend laag niveau is gezakt.

21 augustus 2019

Blog

Digitaal én persoonlijk!

‘Kan ik niet gewoon een keer een persoonlijke afspraak met jullie maken?’ Die vraag krijgen we wel eens, nu de digitalisering ook bij ons pensioenfonds steeds belangrijker wordt. Maar we verliezen de menselijke maat niet uit het oog. De kwaliteit van onze dienstverlening zit juist in de combinatie van digitaal en persoonlijk. Het gaat immers niet om het pensioen, maar om úw pensioen!

17 juli 2019

Blog

Besturen met continuïteit

Een pensioenfonds kijkt naar de lange termijn en heeft een verre horizon. Voor ons als bestuur is continuïteit daarom een kernbegrip.