Cookie consent

Op deze site worden cookies gebruikt.

Akkoord

Pensioen ontvangen

Uw pensioen betalen wij elke 27ste van de maand

Valt de 27ste in het weekend? Dan betalen we uw pensioenuitkering op de vrijdag vóór dat weekend. Behalve in de maand december. Dan betalen we uw pensioenuitkering op de 20ste van de maand. 

Naar het buitenland tijdens uw pensioen

Verhuist u tijdens uw pensioen naar het buitenland? Dan verandert er niets aan uw bruto pensioen. Wel moet u op een aantal andere zaken letten.

Lees meer

Belastingen

Wij houden op uw bruto pensioenuitkering een aantal wettelijke bijdragen in. Denk hierbij aan loonheffing en premie zorgverzekeringswet.

Lees meer
bureau

Alles over pensioen ontvangen

Ontvangt u ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen, wezenpensioen of arbeidsongeschiktheidspensioen via Algemeen Pensioenfonds KLM? Lees hieronder enkele veel gestelde vragen en de antwoorden daarop. 

Ja, in mei ontvangt u met uw pensioen ook uw vakantie-uitkering. Deze uitkering bedraagt 8% over de pensioenuitkering van de voorafgaande maanden mei tot en met april. 

Normaal gesproken wordt geld elk jaar iets minder waard. U kunt met hetzelfde bedrag dit jaar iets minder kopen dan vorig jaar. Dat heet ‘inflatie’. Wij proberen uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de inflatie. Dit noemen we indexatie. Dit kan alleen als de financiële situatie van het pensioenfonds goed genoeg is. Het bestuur beslist jaarlijks of en hoeveel er geïndexeerd wordt.

Woont u in Nederland? Dan krijgen we wijzigingen altijd door via de gemeente. Woont u in het buitenland? Geef alle wijzigingen dan per brief aan ons door. Wilt u een formulier ingevuld en ondertekend aan Pensioenservice sturen? Of uw samenlevingscontract toesturen? Dan kan dat voortaan ook digitaal via MijnKLMPensioen. Log in met DigiD met SMS-controle en via Mijn gegevens kunt u het document direct naar Pensioenservice uploaden. Scheelt weer een postzegel! U kunt de volgende bestanden uploaden: .JPG, .PNG, .JPEG, .PDF en maximaal 6 MB per documenten. Ook kunt u uw rekeningnummer direct en zonder gedoe aanpassen onder Mijn gegevens.

Bij een scheiding, beëindiging van een geregistreerd partnerschap of einde van een periode van samenwonen heeft uw ex-partner mogelijk recht op een bijzonder nabestaandenpensioen. Dat ontvangt hij of zij na uw overlijden.
De hoogte van het bijzonder nabestaandenpensioen is afhankelijk van verschillende situaties. U en uw ex-partner worden hierover schriftelijke geïnformeerd.

Pensionering betekent een afscheid van KLM en van collega’s. Veel pensioengerechtigden vinden het prettig om het contact met collega’s op een bepaalde manier voort te zetten. Dit kan via bijvoorbeeld de Vereniging van Gepensioneerden der KLM. De VG-KLM is op 12 december 1957 opgericht en heeft circa 3.500 leden. Dat zijn gepensioneerde KLM’ers – zowel het grond-, cabine- als vliegend personeel – en hun eventuele partners. Kijk op www.vg-klm.nl voor meer informatie en hoe u lid kunt worden van deze vereniging.

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website