Nieuws

10 augustus 2023

Verantwoord beleggen

Verantwoord beleggen: McDonald’s vragen om openheid over lobbyen en betere rapportage dierenwelzijn

In het tweede kwartaal van 2023 stemden we onder andere op de aandeelhoudersvergadering van McDonald’s. We vragen hen om openheid over lobbyen en dierenwelzijn.
17 juli 2023

Verantwoord beleggen

Terugblik webinar ‘duurzaamheid en rendement gaan prima samen’

Op dinsdag 30 mei vond het webinar Verantwoord beleggen plaats met bestuurslid Jeroen van der Put en Angeles Toledo, adviseur op het gebied van verantwoord beleggen. Tijdens het webinar namen zij de deelnemers mee in de stappen die wij op dit gebied zetten.
3 juli 2023

Verantwoord beleggen

Op weg naar een ‘duurzaam fonds’. Lees hoe we dat doen in ons MVB jaarverslag!

Met dit jaarverslag houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen van het pensioenfonds op het gebied van verantwoord beleggen. In het jaarverslag leest u onder andere welke stappen wij in 2022 hebben gezet op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen.
16 mei 2023

Verantwoord beleggen

Stemmen om Apple te motiveren te rapporteren over loonverschillen

In het eerste kwartaal van 2023 hebben we gestemd op een voorstel om open te rapporteren over loonverschillen binnen Apple, een van de belangrijkste technologiebedrijven ter wereld.
16 mei 2023

Verantwoord beleggen

Verantwoord beleggen, met het risico dat bij u past

In dit artikel leest u hoe we de manier waarop we beleggen beter laten aansluiten bij de voorkeuren van u en uw KLM-collega’s.
16 mei 2023

Verantwoord beleggen

Steeds meer verantwoord beleggen met groene obligaties

Uw pensioenfonds zet een nieuwe stap naar verantwoord beleggen. Door het kopen van groene obligaties investeert het fonds in groene projecten.
28 februari 2023

Verantwoord beleggen

Stemmen voor transparantie over de belastinginformatie van Microsoft

Eind 2022 hebben we gestemd voor het openbaar maken van belastinginformatie door Microsoft, een van de grootste softwarebedrijven ter wereld.
7 november 2022

Verantwoord beleggen

Verlaging CO2 uitstoot van onze beleggingen

Wij werken stapsgewijs aan de verduurzaming van uw pensioen. In september hebben we een stap gezet door een deel van onze beleggingen in aandelen aan te passen. We beleggen nu minder in vervuilende bedrijven.
18 augustus 2022

Verantwoord beleggen

Stemmen voor het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie

In april en mei heeft het pensioenfonds voor vier aandeelhoudersvoorstellen gestemd op de aandeelhoudersvergaderingen van vier grote Amerikaanse bedrijven voor het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie.
3 mei 2022

Verantwoord beleggen

Stemmen voor het verlagen van CO2-uitstoot door Costco

Ons doel is om in 2050 een klimaat neutrale beleggingsportefeuille te hebben. Naast het steunen van voorstellen op aandeelhoudersvergaderingen die aansluiten bij dit doel, zijn wij op weg om de CO2-uitstoot van onze beleggingen stapsgewijs terug te dringen naar 0% in 2050.