Verantwoord beleggen

Op weg naar een ‘duurzaam fonds’. Lees hoe we dat doen in ons MVB jaarverslag!

3 juli 2023

Er is veel gebeurd sinds we vorig jaar ons eerste jaarverslag publiceerden over maatschappelijk verantwoord beleggen. De wereld is echt aan het veranderen: nog niet eerder is er zo’n duidelijk strategisch kader richting verduurzaming geweest. De maatschappelijke opinie schuift op. Uit ons deelnemersonderzoek eind 2022 bleek dat ook mensen met een klein pensioen duurzaamheid een belangrijk onderwerp vinden, zelfs als het hen eventueel geld zou kosten. Dat wijst erop dat duurzaam beleggen een breed draagvlak heeft onder onze deelnemers.

Met dit jaarverslag houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen van het pensioenfonds op het gebied van verantwoord beleggen. In het jaarverslag leest u onder andere welke stappen wij in 2022 hebben gezet op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen. Zo hebben wij onder andere de volgende stappen gezet.

  • Onze CO2-uitstoot is flink verlaagd.
  • Wij hebben gedaan aan impactbeleggen.
    Daarbij kijken we naar de maatschappelijke doelstelling op het gebied van klimaat, op sociaal vlak of gerelateerd aan een van onze duurzaamheidthema's
  • Wij hebben besloten om alle beleggingen van zowel Rusland als Wit-Rusland uit te sluiten.

Ambitie 2023

Wij streven ernaar om in het najaar van 2023 een ‘duurzaam pensioenfonds’ te zijn. Om dit te bereiken toetsen we al onze keuzes op duurzaamheid en nemen wij duurzaamheid bewust mee in onze beleggingskeuzes.