Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Netto ouderdomspensioen

Print deze pagina

U krijgt netto ouderdomspensioen vanaf uw pensionering zolang u leeft

Uw inleg en het behaalde rendement vormen (na aftrek van risicopremie en kosten) het netto pensioenkapitaal.

  • Uw kapitaal wordt solide belegd tegen lage kosten
  • U krijgt een aanvulling op uw ouderdomspensioen zolang u leeft
  • Partner en kinderen zijn verzekerd van aanvullend nabestaanden- en wezenpensioen als u overlijdt
  • U behaalt fiscaal voordeel doordat u geen belasting betaalt over uw netto pensioenkapitaal

Hoeveel pensioen ontvangt u uit de netto pensioenregeling?

Netto ouderdomspensioen is een belangrijke aanvulling op uw basispensioen. Via de premie bouwt u netto pensioenkapitaal op over uw salaris boven € 112.189,- (niveau 2021 op basis van een fulltime dienstverband). Dit kapitaal gebruikt u om op uw pensioendatum een pensioen aan te kopen bij een verzekeraar. 

Indicatie verwachte uitkering
Op het moment dat u met pensioen gaat krijgt u een maandelijkse uitkering. In Mijn netto pensioen ziet u een indicatie van uw netto pensioenuitkering. U kunt dan kiezen voor een vaste uitkering of een variabele uitkering waarbij uw pensioenkapitaal wordt doorbelegd.

Veelgestelde vragen

Deelname aan de netto pensioenregeling heeft fiscale voordelen. Uw netto pensioenkapitaal is vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing in Box 3 van de inkomstenbelasting. En de uitkering van uw netto pensioen is te zijner tijd vrijgesteld van belastingheffing (loonheffing) en erfbelasting. Omdat de netto regeling een pensioenregeling is, kunt u uw netto kapitaal alleen gebruiken om op uw pensioendatum een pensioenuitkering aan te kopen. U kunt dus niet vrij over uw kapitaal beschikken. Ook is de regeling fiscaal gemaximeerd. Dit betekent dat u niet meer pensioen kunt opbouwen dan fiscaal is toegestaan.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de netto pensioenregeling wordt gekeken naar de hoogte van twaalf maal uw (fulltime) maandloon plus vakantiegeld en vaste onregelmatigheidstoeslag, exclusief variabel inkomen. Per 1 januari van een jaar wordt gekeken of u voor deelname in aanmerking komt. Als dat zo is, dan ontvangt u automatisch een brief met meer informatie. De netto pensioenregeling is een vrijwillige regeling. Als u direct meedoet vanaf het moment dat u kunt deelnemen wordt u zonder medische keuring toegelaten.

Vertrekhal Schiphol

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website