Nieuws

Chroom-6 update: Publicatie chroom-6 regeling uitkering

1 november 2022

Vorige week heeft de KLM Groep de Collectieve Regeling Uitkering chroom-6 en ondersteuning bij blootstelling gepubliceerd. Deze collectieve regeling komt tegemoet aan (oud-)medewerkers van de KLM Groep die een aandoening hebben die door blootstelling aan chroom-6 kan zijn veroorzaakt. De regeling is een juridisch document en daarom niet heel makkelijk leesbaar. Om deze reden is er ook een toelichting geschreven. Beide documenten kunt u vinden op de chroom-6 website.

Achtergrond

Binnen de KLM Groep is de afgelopen decennia op een aantal plekken gewerkt met chroom-6-houdend materiaal. In de loop van de jaren is bekend geworden dat chroom-6 gezondheidsklachten kan veroorzaken. Daarom heeft de KLM Groep een onderzoek laten uitvoeren om de mogelijke blootstelling aan chroom-6 per bedrijfsonderdeel, per functie, per jaar, in kaart te brengen. De uitkomsten daarvan hebben we in maart met u gedeeld. Daarnaast heeft de KLM Groep samen met de betrokken vakbonden gewerkt aan deze collectieve regeling.

Informatiesessie

We kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt na het lezen van de regeling en/of de toelichting. We nodigen gepensioneerden en nabestaanden en/of erfgenamen van medewerkers die binnen de KLM Groep met chroom-6 hebben gewerkt, daarom uit voor een digitale informatiesessie op donderdag 10 november van 10.00 – 11.30 uur. Tijdens deze sessie wordt kort ingegaan op het onderzoek naar chroom-6, lichten we de regeling uitgebreid toe en kunt u vragen stellen.

U kunt zich aanmelden voor deze informatiesessie door een mail te sturen naar het chroom-6 informatiepunt: CR6informatie@klm.com o.v.v. ‘Aanmelden informatiesessie 10 november’.  U ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging.

Uitkering aanvragen

Vanaf maandag 21 november is het mogelijk om een uitkering in het kader van de regeling aan te vragen via de chroom-6 website. U ontvangt hierover t.z.t. nog een bericht.

Meer informatie

Mocht u voor de informatiesessie al vragen hebben, dan kunt u terecht bij het informatiepunt chroom-6 van KLM Groep. Op de chroom-6 website vindt u ook antwoord op veelgestelde vragen.