Nieuws

Chroom-6 update: onderzoeksrapport van het historisch blootstellingsonderzoek naar chroom-6 openbaar

9 maart 2022

Vandaag maakt de KLM Groep het onderzoeksrapport van het historisch blootstellingsonderzoek naar chroom-6 openbaar. U kunt het rapport en de bijlagen vinden op de chroom-6 informatiesite. Het onderzoeksrapport is een uitgebreid document waarin veel vaktaal staat. Daarom is er een samenvatting van gemaakt die makkelijker leesbaar is. Deze kunt u ook op bovenstaande site vinden.

Informatiesessie
We kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt na het lezen van het rapport en/of de samenvatting.

We nodigen gepensioneerden en nabestaanden van medewerkers die binnen E&M met chroom-6 hebben gewerkt, daarom uit voor een digitale informatiesessie op
maandag 21 maart van 13.00 – 15.00 uur.

Tijdens deze sessie wordt het rapport toegelicht en kunt u vragen stellen. Bij de sessie is een expert aanwezig die nauw betrokken is geweest bij het onderzoek. Daarnaast is er een lid van de validatiecommissie aanwezig. De validatiecommissie heeft als onafhankelijke partij de onderzoeksmethode en het resultaat van het onderzoek gecontroleerd.

U kunt zich aanmelden voor deze informatiesessie door een mail te sturen naar communicatie.em@klm.com. U ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging.

Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen aan deze sessie, maar zou u wel deel willen nemen aan een eventuele vervolgsessie, geef dit dan aan in uw email.

We kunnen ons voorstellen dat het niet prettig is om in onzekerheid te zitten over een eventuele verhoogde blootstelling aan chroom-6. We hopen dat het rapport enige duidelijkheid geeft, en staan uiteraard open voor alle vragen of zorgen die u eventueel heeft.

Mocht u voor de informatiesessie al vragen hebben, dan kunt u terecht bij het informatiepunt chroom-6 van KLM Groep. Op de chroom-6 informatiesite vindt u ook antwoord op veelgestelde vragen.

Compensatieregeling
Nu het onderzoek naar de mogelijke blootstelling aan chroom-6 van (oud-)medewerkers is afgerond, is de vervolgstap het opstellen van een collectieve compensatieregeling. Hierover lopen nog gesprekken met de vakbonden. We houden u hiervan op de hoogte.