Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Uw pensioen meenemen: waardeoverdracht

Print deze pagina

Denkt u over het meenemen van opgebouwd pensioen dat u bij uw vorige werkgever(s) naar het Algemeen Pensioenfonds KLM? Of overweegt u uw pensioen dat u bij KLM hebt opgebouwd mee te nemen naar uw nieuwe werkgever? Met de volgende checklist helpen we u bij de keuze voor wel of geen waardeoverdracht.

 

Omdat de beleidsdekkingsgraad weer boven de grens van 100% is gestegen is waardeoverdracht van uw opgebouwde pensioen naar of van ons pensioenfonds weer mogelijk.

Checklist keuze wel of geen waardeoverdracht

Regel direct online uw waardeoverdracht via www.mijnwaardeoverdracht.nl of volg onderstaande checklist:

Vergelijk bijvoorbeeld:

Als u het prettig vindt om van één pensioenuitvoerder pensioen te ontvangen, kan dit een reden zijn om voor waardeoverdracht te kiezen. U kunt ook pensioen dat u hebt opgebouwd bij eerdere werkgevers overdragen.

Wel waardeoverdracht

 U hebt al uw pensioen bij een pensioenfonds
Geen waardeoverdracht  Uw opgebouwde pensioen blijft bij uw pensioenfonds staan
   U krijgt het deel van uw pensioen van dat pensioenfonds bij pensionering

Veelgestelde vragen

Waardeoverdracht kleine pensioenen

In 2021 mogen pensioenfondsen kleine pensioenen tussen € 2,- tot € 503,24 bruto per jaar niet afkopen. Uw pensioenfonds heeft ervoor gekozen om mee te doen aan automatische waardeoverdracht van kleine pensioenen. Dat betekent dat een klein pensioen automatisch mee gaat naar uw nieuwe pensioenuitvoerder als u van baan wisselt. Pensioenaanspraken van minder dan € 2,- bruto per jaar komen te vervallen. 

vragen vragen

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website