Blog

Komt uw Pensioen al In Zicht?

Door: Luuk van Tol
21 augustus 2017

Een van de mooie momenten voor u, als deelnemer van de pensioenregeling, is het moment van pensioneren. Maar behalve mooi is het ook lastig, want er verandert veel in die periode. Je neemt afscheid van je werkgever, waar je misschien wel jarenlang voor hebt gewerkt. Je neemt afscheid van collega’s die je elke werkdag zag.

En dan breekt een nieuwe fase aan in uw leven. Daar wilt u natuurlijk goed op zijn voorbereid.

Hulp bij uw pensioenkeuzes

Voordat u echt ‘in de luie stoel’ kunt gaan relaxen, moet u nog een aantal keuzes maken. Om u daar zo goed mogelijk op voor te bereiden stuurt Algemeen Pensioenfonds KLM u zo’n 1,5 jaar voor uw pensioendatum een brief. Hierin leggen wij u alvast uit welke keuzes u hebt. U hoeft deze keuzes gelukkig niet alleen te maken. Wij maken graag persoonlijk tijd voor u vrij, om u te helpen bij het maken van uw pensioenkeuzes. Daarom organiseren we meerdere keren per jaar een Pensioen In Zichtdag in ons gebouw in Amstelveen.

De Pensioen In Zichtdag

Voor ons is het geven van een Pensioen In Zichtdag altijd een klein feestje. Het is interessant om deelnemers te spreken en om persoonlijke verhalen te horen. We komen te weten wat u nu echt bezighoudt op gebied van pensioen en dat maakt ons werk boeiender.

Gemiddeld komen er zo’n 50 deelnemers, inclusief partners, op een bijeenkomst. Na ontvangst met koffie zijn er in de ochtend een aantal inhoudelijke presentaties waarbij vrijelijk vragen gesteld kunnen worden. De sfeer is altijd gemoedelijk en heeft vaak iets weg van een reünie. Ook MijnKLMPensioen komt uitgebreid aan bod. Dit is uw digitale ondersteuning bij het doorrekenen van keuzes. Als u nog persoonlijke vragen hebt, zijn er na de lunch een aantal medewerkers beschikbaar waarmee u kort kunt spreken. Kortom, een bezoek aan een Pensioen In Zichtdag is een goede stap op weg naar uw pensioen.

Bereid u voor!

Hebt u zich aangemeld voor een Pensioen In Zichtdag? Dan is het handig als u zich voorbereidt. Bedenk wat u wilt doen na uw pensioen. Gebruik MijnKLMPensioen op de website om het effect van verschillende pensioenkeuzes te bekijken. Schrijf op wat u nog niet begrijpt, zodat u niets vergeet te vragen.

Uw definitieve keuzes

U hebt na de informatiedag nog alle tijd om rustig de informatie te laten bezinken voordat u uw keuzes maakt. Komt u er met alle gegeven informatie en MijnKLMPensioen toch niet uit? Aarzel dan niet om ons te bellen voor meer begeleiding. Wij helpen u graag als u meer informatie nodig hebt.

Als u ervoor zorgt dat u uw definitieve keuzes ten minste drie maanden voor uw pensioendatum aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat uw pensioen maandelijks tijdig wordt betaald. Dan hoeft u zich alleen nog maar te laten zakken in die luie stoel om te genieten van uw nieuwe levensfase.

Hopelijk zie ik u een keer bij een Pensioen in Zichtdag!

Luuk van Tol
Manager Pensioenservice