Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Netto Nabestaanden- en wezenpensioen

Print deze pagina

Hebt u bij uitdiensttreding of pensionering geen nabestaanden- of wezenpensioen ingekocht? Dan krijgen uw partner en kinderen geen netto nabestaandenpensioen of wezenpensioen als u overlijdt na uitdiensttreding of pensionering.

Nabestaanden- en wezenpensioen

In deze netto pensioenregeling is alleen nabestaandenpensioen en wezenpensioen verzekerd zolang u bij KLM werkt en deelnemer bent bij Algemeen Pensioenfonds KLM. Dit betekent dat er geen nabestaandenpensioen voor uw partner en geen wezenpensioen voor uw kinderen is vanaf het moment dat u uit dienst gaat bij KLM. Als u een partner en kinderen hebt en u gaat uit dienst bij KLM, dan is het belangrijk dat u en uw partner nagaan of het nodig is om zelf iets te regelen. U kunt bijvoorbeeld een verzekering afsluiten.

Ook is het mogelijk van een deel van uw opgebouwde netto pensioenkapitaal nabestaanden- en/of wezenpensioen in te kopen bij een verzekeraar. Dat betekent dan wel dat uw ouderdomspensioen lager wordt. De keuze welke pensioenen u inkoopt kunt u maken als u uit dienst gaat bij KLM of met pensioen gaat.

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website