Pensioen 123 Laag 2

Als u gaat trouwen, samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaat

De gemeente geeft een huwelijk of geregistreerd partnerschap direct aan ons door. U hoeft zelf niets te regelen om uw partner in aanmerking te laten komen voor een nabestaandenpensioen.

Woont u samen met een samenlevingscontract? Geef dit dan door aan KLM om uw partner in aanmerking te laten komen voor een nabestaandenpensioen

Extra partnerverzekeringen 

Er zijn verschillende soorten nabestaandenpensioen. Er is een gedeelte dat u opbouwt in de pensioenregeling en er zijn twee vrijwillige verzekeringen. De ene is het facultatief nabestaandenpensioen (FNP) en de andere het Anw-hiaatpensioen. Hiermee regelt u extra inkomen voor uw partner mocht u overlijden. Wij melden uw partner automatisch aan voor deze verzekeringen. U kunt er voor kiezen deze verzekeringen te stoppen. 

Opzeggen

Als uw partner voldoende eigen inkomen en pensioen heeft kunt u de verzekeringen voor het FNP en het Anw-hiaat opzeggen. U hoeft dan ook geen aanvullende premie meer te betalen. Uw partner moet wel akkoord gaan met deze beslissing. Afmelden kan met de onderstaande formulieren.

vragen