Nieuws

Coronavirus: impact op het pensioenfonds - update 19 januari

19 januari 2021

Blijf op de hoogte

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact daarvan op uw pensioenfonds.

Hoe kunt u ons bereiken?

Wij zijn elke dag telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen. Gezien de huidige situatie heeft e-mail onze voorkeur.

Een persoonlijk pensioengesprek is voor de veiligheid van medewerkers en bezoekers tijdelijk niet mogelijk. U kunt ons natuurlijk wel bellen en e-mailen

Wij werken thuis, tenzij dat echt niet kan

Het bestuur en uitvoeringsorganisatie Blue Sky Group werken vanuit huis. Alleen werkzaamheden die niet vanuit huis kunnen vinden veilig op kantoor plaats. Met behulp van alle digitale hulpmiddelen blijkt de fysieke afstand geen belemmering om alle bestuurlijke taken en de uitvoering van uw pensioen goed te blijven vervullen.

De financiële impact van het coronavirus op uw pensioen

Aandelenmarkten hebben 2020 in een positieve stemming afgesloten. Zo werd het Pfizer en Moderna vaccin in verschillende landen goedgekeurd en konden de eerste vaccinaties starten. Verder werden steunmaatregelen in Europa en de VS verlengd en is op de valreep van het jaar een handelsakkoord gesloten tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. De verwachtingen zijn dat aandelen op de langere termijn positieve rendementen zullen behalen.

Op korte termijn zal de economie last houden van lockdowns door de oplopende coronabesmettingen en duurt het nog wel tot de zomer voordat de meerderheid van de bevolking gevaccineerd zal zijn. Dit kan de stemming op financiële markten in de komende maanden negatief beïnvloeden.

Wat betekent dit voor mijn pensioen?
Op dit moment heeft het nieuws over het coronavirus geen effect op uw opgebouwde pensioen of pensioenuitkering. Wij hebben voldoende geld in kas om de pensioenen uit te betalen. Pas als de dekkingsgraad te lang te laag is, dan zijn eventueel maatregelen nodig.

Financiële positie van het pensioenfonds

Leg uw e-mailadres vast

Controleer ook of u uw e-mailadres hebt doorgegeven in MijnKLMPensioen en kies bij Mijn gegevens voor Digitale post. U ontvangt dan een e-mail als er nieuwe post voor u klaarstaat in Mijn documenten. Zo houdt u meteen uw pensioenpost overzichtelijk bij elkaar.

E-mailadres controleren