Nieuws

Coronavirus: impact op het pensioenfonds - update 15 juli

15 juli 2020

Blijf op de hoogte

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact daarvan op uw pensioenfonds.

Hoe kunt u ons bereiken?

Wij zijn elke dag telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen. Gezien de huidige situatie heeft e-mail onze voorkeur.

Persoonlijke pensioengesprekken en bijeenkomsten bij ons op kantoor komen de rest van het jaar te vervallen. De bijeenkomsten worden online georganiseerd. U kunt zich op deze pagina hiervoor inschrijven. 

De financiële impact van het coronavirus op uw pensioen

De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor de financiële markten. In grote delen van de wereld kan het virus nog niet onder controle gehouden worden. Het effect op de actuele dekkingsgraad is groot door de daling van de rente en de aandelenkoersen. Vanaf het dieptepunt in maart zijn de aandelenkoersen gedeeltelijk hersteld, maar de rente is nog steeds erg laag. In juni waren de macro-economische cijfers beter dan verwacht en zijn de aandelenbeurzen gestegen, maar beleggers houden de komende bedrijfscijfers over het tweede kwartaal nauwlettend in de gaten.

Financiële positie van het pensioenfonds

Leg uw e-mailadres vast

Controleer ook of u uw e-mailadres hebt doorgegeven in MijnKLMPensioen en kies bij Mijn gegevens voor Digitale post. U ontvangt dan een e-mail als er nieuwe post voor u klaarstaat in Mijn documenten. Zo houdt u meteen uw pensioenpost overzichtelijk bij elkaar.

E-mailadres controleren
theme_1