Nieuws

Coronavirus: impact op het pensioenfonds - update 15 december

15 december 2020

Blijf op de hoogte

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact daarvan op uw pensioenfonds.

Hoe kunt u ons bereiken?

Wij zijn elke dag telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen. Gezien de huidige situatie heeft e-mail onze voorkeur.

Een persoonlijk pensioengesprek is voor de veiligheid van medewerkers en bezoekers tijdelijk niet mogelijk. U kunt ons natuurlijk wel bellen en e-mailen

Wij werken thuis, tenzij dat echt niet kan

Het bestuur en uitvoeringsorganisatie Blue Sky Group werken vanuit huis. Alleen werkzaamheden die niet vanuit huis kunnen en noodzakelijke vergaderingen en afspraken vinden veilig op kantoor plaats. Met behulp van alle digitale hulpmiddelen blijkt de fysieke afstand geen belemmering om alle bestuurlijke taken en de uitvoering van uw pensioen goed te blijven vervullen.

De financiële impact van het coronavirus op uw pensioen

Door het oplopen van nieuwe coronabesmettingen in Europa en in de VS zal een hapering optreden in het economisch herstel. Anderzijds kunnen vaccinatieprogramma’s op korte termijn starten of zijn zelfs al gestart, zoals in Engeland en Rusland.

Het zicht op herstel is gunstig voor financiële markten en in de afgelopen maand zijn de aandelenkoersen van met name achtergebleven sectoren en categorieën flink opgelopen. De positieve stemming kan wel gedrukt worden omdat het vaccineren van de wereldbevolking zeker tot en met 2021 zal duren. Naast corona kunnen politieke ontwikkelingen in de VS en de Brexit zorgen voor onrust op de financiële markten.

Wat betekent dit voor mijn pensioen?
Op dit moment heeft het nieuws over het coronavirus geen effect op uw opgebouwde pensioen of pensioenuitkering. Wij hebben voldoende geld in kas om de pensioenen uit te betalen. Pas als de dekkingsgraad te lang te laag is, dan zijn eventueel maatregelen nodig.

Financiële positie van het pensioenfonds

Leg uw e-mailadres vast

Controleer ook of u uw e-mailadres hebt doorgegeven in MijnKLMPensioen en kies bij Mijn gegevens voor Digitale post. U ontvangt dan een e-mail als er nieuwe post voor u klaarstaat in Mijn documenten. Zo houdt u meteen uw pensioenpost overzichtelijk bij elkaar.

E-mailadres controleren