Nieuws

Coronavirus: impact op het pensioenfonds - update 16 november

16 november 2020

Blijf op de hoogte

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact daarvan op uw pensioenfonds.

Hoe kunt u ons bereiken?

Wij zijn elke dag telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen. Gezien de huidige situatie heeft e-mail onze voorkeur.

Een persoonlijk pensioengesprek is voor de veiligheid van medewerkers en bezoekers tijdelijk niet mogelijk. U kunt ons natuurlijk wel bellen en e-mailen. Ook komen alle bijeenkomsten bij ons op kantoor de rest van het jaar te vervallen. De bijeenkomsten worden nu online in de vorm van een webinar georganiseerd. U kunt zich op deze pagina hiervoor inschrijven. 

Wij werken thuis, tenzij dat echt niet kan

Het bestuur en uitvoeringsorganisatie Blue Sky Group werken vanuit huis. Alleen werkzaamheden die niet vanuit huis kunnen en noodzakelijke vergaderingen en afspraken vinden veilig op kantoor plaats. Met behulp van alle digitale hulpmiddelen blijkt de fysieke afstand geen belemmering om alle bestuurlijke taken en de uitvoering van uw pensioen goed te blijven vervullen.

De financiële impact van het coronavirus op uw pensioen

Het aantal corona besmettingen is gedurende september en oktober verder opgelopen. Door deze toename kan een volledig economisch herstel voorlopig niet plaatsvinden. Macro-economische cijfers geven een gemengd beeld. De daling van de rente heeft een sterk positieve invloed op de huizenmarkt, maar overheidssteun om verlies van arbeidsplaatsen te beperken blijft cruciaal.

De stemming op de financiële markten is iets wisselvaliger geworden. Er waren andere onzekerheden, bijvoorbeeld over de Brexit en het verloop van de verkiezingen in de Verenigde Staten. Daarnaast was er goed nieuws over een coronavaccin. Hierdoor zijn de beurskoersen van sectoren die zwaar door de uitbraak getroffen zijn opgeveerd. Pas gedurende 2021 zullen de meeste mensen gevaccineerd kunnen gaan worden, maar dit biedt wel zicht op herstel. Dat is gunstig voor de vooruitzichten van financiële markten in het komende jaar.

Wat betekent dit voor mijn pensioen?
Op dit moment heeft het nieuws over het coronavirus geen effect op uw opgebouwde pensioen of pensioenuitkering. Wij hebben voldoende geld in kas om de pensioenen uit te betalen. Pas als de dekkingsgraad te lang te laag is, dan zijn eventueel maatregelen nodig.

Financiële positie van het pensioenfonds

Leg uw e-mailadres vast

Controleer ook of u uw e-mailadres hebt doorgegeven in MijnKLMPensioen en kies bij Mijn gegevens voor Digitale post. U ontvangt dan een e-mail als er nieuwe post voor u klaarstaat in Mijn documenten. Zo houdt u meteen uw pensioenpost overzichtelijk bij elkaar.

E-mailadres controleren