Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Welke kosten maken wij?

Print deze pagina

Om de pensioenregeling uit te voeren maken we kosten. Bijvoorbeeld kosten voor de uitbetaling van de pensioenen en het innen van de premies. Ook maken wij kosten voor de communicatie en kosten voor bestuur en toezicht. Denk daarbij aan alle vergaderingen die georganiseerd worden en de onderzoeken van De Nederlandsche Bank. Deze uitvoeringskosten waren in 2019 € 212,- per deelnemer.

Ook maken we kosten voor vermogensbeheer. Beleggen van het vermogen kost geld. Wij betalen bijvoorbeeld de partijen die voor ons het vermogen beleggen. Ook maken wij transactiekosten, bijvoorbeeld de kosten die de beurs in rekening brengt bij de aankoop van aandelen. Deze kosten worden weergegeven in een percentage van het gemiddeld belegd vermogen. Dit percentage is 0,45% voor het vermogensbeheer en 0,15% voor de transactiekosten.

In hoofdstuk 6 van het jaarverslag 2019 staan de details van de kosten die wij maken. 

Meer weten?

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website