Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 3 Pensioen voor uw ex-partner afsplitsen (conversie)

Print deze pagina

Het ouderdomspensioen en bijzonder nabestaandenpensioen voor uw ex-partner kunnen van uw eigen pensioen afgesplitst worden. Uw ex-partner krijgt dan een eigen recht op pensioen.

Het voordeel van conversie is dat uw ex-partner en u niets meer met elkaar te maken hebben als het gaat om pensioen. Bovendien kan uw ex-partner op deze manier zelf bepalen wanneer het pensioen ingaat.

Het nadeel is dat als uw ex-partner eerder overlijdt dan u, u zijn/haar deel van uw ouderdomspensioen er niet weer bij krijgt. Het recht op ouderdomspensioen van uw ex-partner vervalt dan aan het pensioenfonds.

Checklist uit elkaar gaan

Waaraan moet u denken als u uit elkaar gaat?

  • Meld het beëindigen van uw samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of scheiding altijd bij KLM.
  • Werkt u niet meer voor KLM, dan moet u het beëindigen van een samenlevingscontract aan het pensioenfonds doorgeven.
  • Werkt u niet meer voor KLM en woont u in het buitenland, geef uw scheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap ook aan het pensioenfonds door. Als u in Nederland woont, geeft de gemeente uw scheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap aan het pensioenfonds door.
  • Maak afspraken over de verdeling van het ouderdomspensioen. U kunt bij ons een overzicht opvragen van de gevolgen van de verdeling.
  • Geef deze afspraken aan ons door via formulier ‘Mededeling bij echtscheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen’. U moet dit binnen twee jaar na de beëindiging van uw relatie doen.
  • Maak afspraken over de verdeling van het nabestaandenpensioen. Doet uw ex-partner afstand van het bijzonder nabestaandenpensioen? Leg deze dan goed vast in het echtscheidingsconvenant of vraag dan een afstandsverklaring bij ons op via 020 4266 210.
vragen

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website