Pensioen 123 Laag 2

Nabestaandenpensioen netto

Netto nabestaanden- en wezenpensioen

Zolang u bij KLM werkt en deelneemt aan de netto pensioenregeling, is er voor uw partner een netto nabestaandenpensioen en voor uw kinderen een netto wezenpensioen geregeld over het deel van uw salaris boven € 112.189,- (in 2021 bij een fulltime dienstverband). De premie voor het nabestaanden- en wezenpensioen gaat van uw premie-inleg af.

Aanvulling op het nabestaanden- en wezenpensioen uit de basispensioenregeling

Bij overlijden tijdens uw dienstverband bij KLM keert het pensioenfonds aan uw partner een netto nabestaandenpensioen uit, zolang uw partner leeft. Uw kinderen ontvangen een netto wezenpensioen.

Het netto nabestaanden- en wezenpensioen zijn niet meer verzekerd:

 • Als u overlijdt nadat u uit dienst bent gegaan bij KLM, tenzij u bij uitdiensttreding een of beide pensioenen hebt ingekocht bij een verzekeraar.
 • Als u stopt met deelname aan de netto pensioenregeling.

Veelgestelde vragen

 • Uw partner komt in aanmerking als:

  • als u getrouwd bent of
  • een geregistreerd partnerschap hebt
  • een samenlevingscontract dat gemeld is bij KLM
 • De gemeente geeft een overlijden automatisch door aan ons als er sprake is van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Uw partner of kinderen hoeven hier geen actie voor te ondernemen. Binnen twee weken na de melding van overlijden ontvangt uw nabestaande informatie van het pensioenfonds over de uitkering. Woont u in het buitenland en komt u te overlijden? Dan moeten uw nabestaanden dit wel aan ons doorgeven. 

  Als u komt te overlijden tijdens uw dienstverband, gaat iemand van het pensioenfonds bij uw nabestaanden langs om de persoonlijke pensioensituatie te bespreken. Ook uw leidinggevende is bij dit gesprek aanwezig.

   

vragen