Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Nabestaandenpensioen netto

Print deze pagina

Netto nabestaanden- en wezenpensioen

Zolang u bij KLM werkt en deelneemt aan de netto pensioenregeling, is er voor uw partner een netto nabestaandenpensioen en voor uw kinderen een netto wezenpensioen geregeld over het deel van uw salaris boven € 112.189,- (in 2021 bij een fulltime dienstverband). De premie voor het nabestaanden- en wezenpensioen gaat van uw premie-inleg af.

Aanvulling op het nabestaanden- en wezenpensioen uit de basispensioenregeling

Bij overlijden tijdens uw dienstverband bij KLM keert het pensioenfonds aan uw partner een netto nabestaandenpensioen uit, zolang uw partner leeft. Uw kinderen ontvangen een netto wezenpensioen.

Het netto nabestaanden- en wezenpensioen zijn niet meer verzekerd:

  • Als u overlijdt nadat u uit dienst bent gegaan bij KLM, tenzij u bij uitdiensttreding een of beide pensioenen hebt ingekocht bij een verzekeraar.
  • Als u stopt met deelname aan de netto pensioenregeling.

Veelgestelde vragen

De gemeente geeft een overlijden automatisch door aan ons als er sprake is van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Uw partner of kinderen hoeven hier geen actie voor te ondernemen. Als u een door KLM erkend samenlevingsverband heeft moeten de nabestaanden wèl een overlijden melden aan het pensioenfonds. Een samenlevingsverband staat namelijk niet geregistreerd bij de gemeente. Binnen twee weken na de melding van overlijden ontvangt uw nabestaande informatie van het pensioenfonds over de uitkering.

Als u komt te overlijden tijdens uw dienstverband, gaat iemand van het pensioenfonds bij uw nabestaanden langs om de persoonlijke pensioensituatie te bespreken. Ook uw leidinggevende is bij dit gesprek aanwezig.

 

vragen

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website