Pensioen 123 Laag 2

Mijnpensioenoverzicht.nl

Bekijk eens per jaar hoeveel pensioen u hebt opgebouwd op Mijnpensioenoverzicht.nl en MijnKLMPensioen. Inloggen kan eenvoudig met uw DigiD. Hulp nodig bij MijnKLMPensioen? Neem dan gerust contact met ons op. WIj helpen u graag.

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl ziet u dit jaar voor het eerst een inschatting van uw totale pensioen, inclusief de AOW, bij toekomstige mee- of tegenvallers. Ook is rekening gehouden met een mogelijke stijging van de prijzen.

Wat zorgt ervoor dat het mee- of tegenzit?

De rente kan stijgen of dalen, de beleggingen kunnen hoge rendementen hebben of juist niet. De prijzen kunnen hard stijgen of misschien juist dalen. Dit heeft invloed op de hoogte van uw pensioen en wat u later kunt kopen met uw pensioen.

Inschatting van uw pensioen in drie situaties

U krijgt een inschatting van uw pensioen als u blijft werken en pensioen blijft opbouwen bij uw huidige werkgever. Naast het verwachte eindresultaat van uw pensioen is ook een inschatting van uw pensioen gemaakt als het economisch meezit en als het economisch tegenzit. U ziet wat uw pensioen bij uw pensionering nog waard is. In de schatting is namelijk rekening gehouden met een stijging van prijzen tot aan uw pensioen. Dit is dus een ander bedrag dan dat u straks ontvangt.

De verschillende scenariobedragen zullen in 2020 ook op uw Uniform Pensioenoverzicht zichtbaar zijn. 

Vliegtuig KLM

Meer weten?