Nieuws

Ga aan de slag met de december checklist!

6 december 2023

Het einde van het jaar is in zicht. Het is dus de hoogste tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2024. Wist u namelijk dat veel veranderingen in uw leven ook gevolgen hebben voor uw pensioen?

Om het u makkelijk te maken hebben wij de december checklist, waarmee u makkelijk nagaat of u in actie moet komen. Doet u ook de decembercheck?

Binnen spelen

Veranderingen in uw persoonlijke leven

Zijn er het afgelopen jaar veranderingen geweest in uw privésituatie?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bent u het afgelopen jaar getrouwd, samen gaan wonen of bent u een geregistreerd partnerschap aangegaan? Bekijk dan hier wat u moet regelen.
  • Bent u gaan scheiden, alleen gaan wonen of is uw geregistreerd partnerschap gestopt? Bekijk dan hier wat u moet regelen en voorkom verrassingen.
  • Mogen wij u feliciteren met de komst van een baby? Bekijk dan eens wat er voor uw kind is geregeld bij ons pensioenfonds.
  • Bent u verhuisd naar het buitenland? Lees dan hier meer informatie over een verhuizing naar het buitenland.

Veranderingen in uw werk

Niet alleen in uw privésituatie kunnen het afgelopen jaar zaken zijn veranderd, maar ook in uw werksituatie. Is een van de onderstaande veranderingen op u van toepassing?

  • Bent u dit jaar in dienst gekomen bij KLM? Van harte gefeliciteerd! Hebt u al nagedacht over het meenemen van uw opgebouwde pensioen van uw vorige werkgever(s) naar het Algemeen Pensioenfonds KLM? Maak gebruik van de checklist om uw keuze te maken voor wel of geen waardeoverdracht. Hier leest u wat u in onze basispensioenregeling krijgt.
  • Bent u van werkgever veranderd? Ook dan is het belangrijk om na te denken over waardeoverdracht. Bekijk dan ook de checklist.
  • Bent u deeltijd gaan werken? Dit heeft gevolgen voor op uw pensioen. Hier leest u hier meer over.
Man achter laptop
hicker

Met pensioen gaan of nog niet?

•    U kunt uw ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen. Lees hier meer informatie.
•    U kunt kiezen voor eerst een hoger of juist lager pensioen. Lees hier meer informatie.

In de planner kunt u de gevolgen bekijken van deze keuzes. Kunt u met pensioen, maar wilt u nog niet stoppen met werken? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om uw pensioendatum uit te stellen. Maar, vervroegen kan natuurlijk ook.

Afscheid

Misschien hebt u het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een geliefde. We hopen het uiteraard niet, maar sta eens stil bij wat er voor uw nabestaanden is geregeld en wat u extra kunt regelen. 

Gebroken hart

Check uw gegevens

Zorg dat wij de juiste gegevens van u hebben. Zo kunnen wij u snel bereiken.

Check eens de onderstaande punten:

  • Staat mijn e-mailadres weergegeven in MijnKLMPensioen en is deze nog actueel?
  • Ben ik aangemeld voor de NWSflits?
    Met de NWSflits bent u als eerste op de hoogte van de meest actuele informatie en uitnodigingen voor evenementen.
  • Heb ik de UPO van 2023 al bekeken?
  • Heb ik alle digitale post gelezen?

Het allerbeste voor 2023

Wij hopen dat u een fantastisch jaar hebt gehad en dat u een geweldig jaar tegemoet gaat. Vergeet u ons in het aankomende jaar vooral ook niet. Wij hopen dat we u alles weer op orde hebt. En voor nu het goede voornemen: Check eens in de zoveel tijd uw pensioen! Samen maken we uw toekomst..

Fijne feestdagen!

Champagne