Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Ouderdomspensioen ruilen voor nabestaandenpensioen

Print deze pagina

Ouderdomspensioen ruilen voor nabestaandenpensioen

Wilt u een deel van uw ouderdomspensioen omruilen voor nabestaandenpensioen voor uw partner? Dat kan op uw pensioendatum of als u uit dienst gaat bij KLM.

Als u met pensioen gaat of eerder KLM Health Services verlaat, is er geen nabestaandenpensioen voor uw partner wanneer u overlijdt. U kunt dan een deel van uw ouderdomspensioen ruilen voor nabestaandenpensioen. U krijgt dan een lager ouderdomspensioen. Maar uw partner krijgt dan wel een pensioen van Algemeen Pensioenfonds KLM als u komt te overlijden.

Let op: dit is een eenmalige keuze! Als u er eenmaal voor hebt gekozen om ouderdomspensioen uit te ruilen kan dat niet meer ongedaan worden gemaakt. Als u bij uitdiensttreding niet hebt gekozen voor uitruil, kunt u dit op uw pensioendatum alsnog doen. Meer informatie over het ruilen van pensioen is te vinden in het pensioenreglement. U kunt voor een berekening bellen met de afdeling Pensioenservice.

klm grond hero

Meer weten?

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website