Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Als u gaat scheiden of uw geregistreerd partnerschap beëindigt

Print deze pagina

Uw ex-partner heeft recht op de helft van het ouderdomspensioen dat u opbouwde tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. U kunt met uw ex-partner afwijkende afspraken maken. Deze afspraken moeten worden vastgelegd in het scheidingsconvenant.

Om ervoor te zorgen dat uw ex-partner een deel van het ouderdomspensioen ontvangt, moet u of uw ex-partner het pensioenfonds op de hoogte stellen van de scheiding en de eventuele (afwijkende) afspraken. Stuur daarvoor het ‘Formulier Mededeling van scheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen’ met - in geval van afwijkende afspraken - een kopie van het scheidingsconvenant naar het pensioenfonds. Bent u langer dan twee jaar geleden gescheiden? Zorg er dan voor dat u beiden het formulier ondertekent. 

Let op: het recht op een deel van het ouderdomspensioen geldt niet voor ongehuwd samenwonenden. Ongehuwd samenwonenden moeten onderling afspraken maken over de verdeling van het ouderdomspensioen.

Gevolgen voor het nabestaandenpensioen
Uw ex-partner heeft geen recht op bijzonder nabestaandenpensioen, tenzij u uit elkaar gaat nadat u uit dienst bent gegaan bij KLM Health Services en bij uw uitdiensttreding een deel van uw ouderdomspensioen hebt omgezet in nabestaandenpensioen.

Meer weten?

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website