Cookie consent

Op deze site worden cookies gebruikt.

Akkoord

Pensioen123 Laag 1 Wanneer moet u in actie komen bij de netto pensioenregeling?

Print deze pagina

Als u van baan verandert netto pensioen

Als u van baan verandert. U kunt uw eerder opgebouwde netto pensioen meenemen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever, als die ook een netto pensioenregeling heeft.

Als u gaat trouwen, samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaat netto

Trouwen en een geregistreerd partnerschap zijn voor de pensioenregeling hetzelfde. U leest in uw Pensioen 1-2-3 van de basispensioenregeling wat er voor uw partner en eventuele kinderen is geregeld als u overlijdt. 

Als u gaat scheiden, of het samenwonen of geregistreerd partnerschap beëindigt netto

Als u gaat scheiden of uw geregistreerd partnerschap beëindigt, dan heeft uw partner recht op de helft van het netto pensioenkapitaal dat u tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap opbouwde.

Als u verhuist naar het buitenland netto

Als u verhuist naar het buitenland gelden er mogelijk andere belastingregels. Meld dit aan het pensioenfonds en bespreek wat de gevolgen zijn voor uw pensioen.

Als u werkloos wordt netto

Als u werkloos wordt, stopt uw netto pensioenopbouw. U behoudt het opgebouwde netto pensioenkapitaal. Het pensioenfonds blijft dit kapitaal tot de pensioendatum voor u beleggen. De kosten voor de uitvoering van de netto pensioenregeling worden in mindering gebracht op uw kapitaal. Bij beëindiging van uw deelname kunt u een deel van het opgebouwde netto pensioenkapitaal gebruiken voor de inkoop van een netto nabestaandenpensioen bij een verzekeraar.

Als u vragen hebt over netto pensioen

Hebt u vragen? Wij helpen u graag. Neem hiervoor contact op met Pensioenservice. 

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website