Nieuws

16 december 2010

Nieuws

Collectieve ziektekostenverzekering voor KLM’ers

KLM heeft met twee zorgverzekeraars collectieve contracten gesloten waardoor KLM’ers tegen een aantrekkelijke premie een ziektekostenverzekering kunnen afsluiten. Dit zijn Zilveren Kruis Achmea en Zorg & Zekerheid.
1 december 2010

Nieuws

Positief indexatiebesluit

Zaterdag 16 januari ontvangen deelnemers en gepensioneerden een brief over het positieve indexatiebesluit. Op welke manier er geindexeerd wordt is per reglement verschillend.
7 september 2010

Nieuws

Brief over financiële positie van het fonds

17 september ontvangen alle actieve deelnemers en pensioengerechtigden van het Algemeen fonds een brief met uitleg over de financiële positie van het pensioenfonds.
12 augustus 2010

Nieuws

Korten van pensioenen op dit moment niet aan de orde bij KLM

Hoewel ook het Algemeen Pensioenfonds KLM nadeel ondervindt van de onrust op de markt, is het korten van aanspraken en uitkeringen op dit moment niet aan de orde.
31 mei 2010

Nieuws

Turbulentie op financiële markten raakt pensioenfondsen

De afgelopen weken is er sprake van grote onrust op de financiële markten. Belangrijke aanleiding vormen de kredietproblemen van enkele Zuid-Europese landen. Een en ander heeft tot gevolg dat de lange termijn rente en de aandelenkoersen in korte tijd scherp zijn gedaald.
16 april 2010

Nieuws

Geen 'greep uit de kas' van pensioenfonds

Vrijdag 16 april is in de Financiële Telegraaf het bericht verschenen dat KLM geld wil lenen uit het pensioenfonds. Het gaat hier niet om 'een greep uit de kas' maar om een investeringsvoorstel dat KLM heeft gedaan aan de pensioenfondsen.
26 maart 2010

Nieuws

Doelgroeponderzoek van start gegaan

Pensioen vinden veel mensen een moeilijk onderwerp. Om ervoor te zorgen dat informatie van uw pensioenfonds goed te begrijpen is, is het belangrijk om te weten hoe wij het best bij uw interesses kunnen aansluiten. Daarom starten Blue Sky Group en uw pensioenfonds deze week een doelgroeponderzoek.
22 januari 2010

Nieuws

Veranderingen bij de belastingdienst

Voor 2010 zijn de belastingtarieven aangepast. Aan de hand van deze nieuwe tarieven berekenen wij de bedragen die we op uw pensioenuitkering inhouden.
7 januari 2010

Nieuws

Dekkingsgraad per 31 december 130,1%

De dekkingsgraad (de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen van het fonds) van het Algemeen Pensioenfonds KLM bedraagt per 31 december 2009 130,1%.