Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws Coronavirus: impact op het pensioenfonds - update 15 oktober

15-10-2020

Blijf op de hoogte

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact daarvan op uw pensioenfonds.

Hoe kunt u ons bereiken?

Wij zijn elke dag telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen. Gezien de huidige situatie heeft e-mail onze voorkeur.

Een persoonlijk pensioengesprek is voor de veiligheid van medewerkers en bezoekers tijdelijk niet mogelijk. U kunt ons natuurlijk wel bellen en e-mailen. Ook komen alle bijeenkomsten bij ons op kantoor de rest van het jaar te vervallen. De bijeenkomsten worden nu online in de vorm van een webinar georganiseerd. U kunt zich op deze pagina hiervoor inschrijven. 

Wij werken thuis, tenzij dat echt niet kan

Het bestuur en uitvoeringsorganisatie Blue Sky Group werken vanuit huis. Alleen werkzaamheden die niet vanuit huis kunnen en noodzakelijke vergaderingen en afspraken vinden veilig op kantoor plaats. Met behulp van alle digitale hulpmiddelen blijkt de fysieke afstand geen belemmering om alle bestuurlijke taken en de uitvoering van uw pensioen goed te blijven vervullen.

De financiële impact van het coronavirus op uw pensioen

Sinds augustus zijn het aantal corona besmettingen toch weer gaan oplopen in Europa.  Het hoogste aantal coronabesmettingen en sterfgevallen wereldwijd is geregistreerd in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en India. Macro-economische cijfers geven een gemengd beeld. De daling van de rente heeft een sterk positieve invloed op de huizenmarkt, maar overheidssteun om verlies van arbeidsplaatsen te beperken blijft cruciaal. Veel bedrijven hebben een inkrimping van arbeidsplaatsen aangekondigd.

Het effect van de corona-uitbraak op de actuele dekkingsgraad is met name groot door de daling van de rente. Door het zeer ruime monetaire beleid zal de rente voorlopig laag blijven. De positieve trend van aandelenkoersen die na het eerste kwartaal is ingezet houdt nog steeds aan, maar zwakt wel af. Aandelen in de technologiesector hebben hiervan geprofiteerd, maar aandelen in de energie- en financiële sector juist niet. Ook beursgenoteerd vastgoed heeft het moeilijk.

Wat betekent dit voor mijn pensioen?
Op dit moment heeft het nieuws over het coronavirus geen effect op uw opgebouwde pensioen of pensioenuitkering. Wij hebben voldoende geld in kas om de pensioenen uit te betalen. Pas als de dekkingsgraad te lang te laag is, dan zijn eventueel maatregelen nodig.

Financiële positie van het pensioenfonds

Leg uw e-mailadres vast

Controleer ook of u uw e-mailadres hebt doorgegeven in MijnKLMPensioen en kies bij Mijn gegevens voor Digitale post. U ontvangt dan een e-mail als er nieuwe post voor u klaarstaat in Mijn documenten. Zo houdt u meteen uw pensioenpost overzichtelijk bij elkaar.

E-mailadres controleren

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website