Nieuws

Wetsvoorstel met nieuwe pensioenregels naar de Tweede Kamer

31 maart 2022

Deze week is een wetsvoorstel ingediend om de regels voor pensioen in Nederland aan te passen. Als dit wetsvoorstel wordt goedgekeurd, worden alle pensioenen uiterlijk per 1 januari 2027 aangepast. Het duurt nog een tijd voordat u hier zelf iets van gaat merken, maar samen met KLM en de vakbonden is het pensioenfonds al bezig met de voorbereiding.  

Waarom komen er nieuwe regels voor pensioen?

Onze samenleving is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Zo worden mensen  steeds ouder en werken mensen over het algemeen vaak niet meer hun hele leven bij één werkgever. Het is belangrijk dat het pensioenstelsel mee verandert. Daarom heeft de overheid samen met werkgevers en vakbonden een pensioenakkoord gesloten met nieuwe regels voor pensioen en AOW. 

Om de nieuwe regels door te kunnen voeren moet de pensioenwet worden aangepast. Hiervoor is een wetsvoorstel ingediend. 

Wanneer gaat u iets merken van de veranderingen?

Als de Tweede Kamer en de Eerste kamer instemmen met het wetsvoorstel , gaan de nieuwe regels naar verwachting vanaf 1 januari 2023 in. Daarna zijn KLM en de vakbonden aan zet. Zij bepalen samen, in nauw contact met ons, hoe uw pensioenregeling er in detail komt uit te zien. De verwachting is dat dit uiterlijk 1 januari 2025 definitief is. Daarna kunnen we voor u berekenen wat de wijzigingen betekenen voor uw persoonlijke pensioen en de wijzigingen in de administratie verwerken. Dit moet vóór 1 januari 2027.  

Wat betekent dit voor uw pensioen op dit moment?

Op dit moment verandert er nog niks aan de pensioenregeling. Uw pensioenopbouw en pensioenuitkering blijven we uitvoeren volgens de huidige regeling. 

Vragen?

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via (020) 426 62 10 of pensioenservice@klmgrondfonds.nl.