Nieuws

Nieuwe pensioenregels: vertegenwoordiging van oud-deelnemers en gepensioneerden

25 november 2022

De overheid heeft aangeven dat vanaf 1 juli 2023 nieuwe pensioenregels komen. Op basis van deze nieuwe regels maken KLM en de vakbonden in 2023 en 2024 afspraken over een nieuwe pensioenregeling. Welke partijen behartigen de belangen van de oud-deelnemers en gepensioneerden?  

Gepensioneerden

Er zijn twee verenigingen die de belangen van KLM-gepensioneerden behartigen. Hiervan kunnen KLM-gepensioneerden lid worden. 

  • de Vereniging Gepensioneerden KLM VG-KLM (VG-KLM). U kunt de vereniging bereiken via www.vg-klm.nl.  Deze vereniging heeft, op grond van haar ledental, het zogeheten hoorrecht. Zij krijgt de gelegenheid om  aan KLM en de werknemersorganisaties haar oordeel te geven over de voorgenomen afspraken;
  • de Vereniging belangenbehartiging Gepensioneerden Algemeen Pensioenfonds KLM. U kunt de vereniging bereiken via mail op rahovener@multiweb.nl of schriftelijk op Rode Lynx 28, 1704TP Heerhugowaard t.a.v. de heer R.A. Hovener.

(Oud)deelnemers

De werknemersorganisaties van KLM grondpersoneel vertegenwoordigen de belangen van alle deelnemers van het fonds. Dus ook de oud-deelnemers die niet meer bij KLM werken maar wel hun pensioen bij ons hebben laten staan. Het gaat om deze organisaties:

Pensioenakkoord