Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws KLM VVR 2-2020 en uw pensioen

23-10-2020

Vijwillige vertrekregeling KLM opnieuw opengesteld (VVR 2-2020)

Alle informatie over de VVR 2-2020 vindt u op MyKLM. Ook vindt u daar een rekenmodule en vragen en antwoorden over VVR en pensioen. De veelgestelde vragen worden regelmatig bijgewerkt. Uw vragen over de VVR kunt u het beste met de HR-afdeling van KLM bespreken.

Vragen over uw pensioen

We kunnen u wel helpen met vragen over uw pensioen. We zien dat jullie veelal met dezelfde vragen rondlopen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet in een infographic. 

Infographic VVR 2020 en pensioen

Bijlage Grootte
KLM VVR 2-2020 en pensioen 460.5 KB

Einde dienstverband en uw pensioen

Wilt u weten wat de beëindiging van uw dienstverband betekent voor uw pensioen, dan kunt u dat zelf bekijken op onze website. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn planner.

Gaat u aansluitend met pensioen                                                                                                   

Onder ‘Overzicht van mijn keuzemogelijkheden’ kiest u voor de optie ‘Eerder of later met pensioen’. Daar kiest u ervoor om uw pensioendatum aan te passen naar het moment dat u KLM met de VVR-regeling verlaat. U klikt vervolgens op ‘bereken’ en ziet dan links op het scherm wat dit voor uw pensioen betekent.

Uiteraard kunt u ook nog andere keuzes aanpassen, zoals meer of minder nabestaandenpensioen en/of pensioenvariatie (hoog-laag).

Klik hier voor meer informatie

Gaat u niet aansluitend met pensioen?

Ga voor een indicatie naar ‘Overzicht van uw keuzemogelijkheden’ en kies de optie ‘Parttime werken’. Daar past u uw percentage dienstverband aan naar 0% en vult u de datum in van het moment dat u KLM met de VVR verlaat (houd hierbij rekening met de fictieve opzegtermijn)*. U klikt vervolgens op ‘bereken’ en ziet een indicatie wat dit voor uw pensioen betekent. Kies vervolgens uw pensioendatum later in de tijd bij ‘Eerder of later met pensioen’.

*Als u deelneemt aan de regeling Deeltijd voorafgaand met pensioen kunt u hier niets invullen. Neem dan contact op met het pensioenfonds.

Klik hier voor meer informatie

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website