Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Uw Uniform Pensioenoverzicht 2023 vindt u vanaf eind april in Mijn documenten. Het UPO is een handig overzicht waarmee u kunt zien hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en hoeveel pensioen u kunt verwachten. Bent u gepensioneerd? Dan ziet u op uw UPO hoeveel pensioen u ontvangt. In het UPO staat de stand per 1 januari. Uw UPO staan in Mijn documenten. Hebt u vragen? Kom in contact met ons.

Maak uw persoonlijke pensioenplaatje in een webinar

Geen gerichte vragen maar wel benieuwd hoe het nou zit? Dan is het webinar ‘Maak uw persoonlijke pensioenplaatje’ misschien een goed startpunt. Leer in één uur de pensioenregeling en de planner kennen. En krijg antwoord op de vraag: Hoe weet ik of ik later genoeg pensioen heb? 

Aanmelden

Schuif virtueel aan via videobellen

U maakt een afspraak wanneer het u uitkomt. Videobellen is zeer geschikt voor vragen over uw pensioen of de keuzes die u kunt maken als u met pensioen gaat. We kunnen elkaar namelijk informatie laten zien door het scherm van MijnKLMPensioen te delen.

Maak een afspraak

Wij hebben uw e-mailadres nodig!

Wij staan ook graag in contact met u! En dat doen we het liefst per e-mail. Een e-mail is goedkoper en beter voor het milieu! Hebt u uw e-mailadres al doorgegeven? Log in op MijnKLMPensioen en geef uw e-mailadres door.

Log in op MijnKLMPensioen

Veelgestelde vragen

Ja, wij zetten uw UPO ook bij Mijn documenten. Zo kunt u ze makkelijk printen of downloaden. Wilt u uw UPO voortaan alleen nog maar digitaal ontvangen en niet meer per post? Dat kan natuurlijk. U geeft uw voorkeur aan bij Mijn gegevens > Communicatievoorkeuren > Digitale post.

In het UPO staat de stand per 1 januari. In MijnKLMPensioen vindt u altijd de actuele stand van uw pensioen. Wijzigingen in uw situatie, zoals een stap in uw carrière of veranderingen in deeltijdpercentage, worden verwerkt in de pensioenbedragen die wij in MijnKLMPensioen laten zien.

Bent u op zoek naar uw factor A voor uw Belastingaangifte? Die vindt u op uw Uniform Pensioenoverzicht. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn documenten om uw Uniform Pensioenoverzicht te bekijken.

U hebt uw factor A nodig als u wilt berekenen hoeveel fiscale ruimte u hebt om uw pensioen aan te vullen met lijfrentes.

Bij ‘Wat krijgt u als u met pensioen gaat’ staat vermeld of er wel of geen rekening is gehouden met uw scheiding. Als er rekening is gehouden dan gaat een deel van uw pensioen naar uw ex-partner. Uw ex-partner krijgt een eigen UPO met daarin het pensioen dat hij of zij kan verwachten vanaf uw pensionering totdat één van beiden overlijdt.

Sinds 2020 is er geen aparte UPO toelichting meer. De toelichtingen van afgelopen jaren vindt u op de website. Hebt u vragen dan kunt u de informatie op de website lezen of u kunt contact opnemen met onze afdeling pensioenservice.