Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Uw jaarlijks Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Ieder jaar ontvangt u een persoonlijk pensioenoverzicht van uw pensioenfonds: het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Het UPO geeft een beknopt overzicht van uw pensioen. Met de gegevens die op 1 januari bij ons bekend waren. Uw UPO's staan in Mijn documenten in MijnKLMPensioen. Daar vindt u ook het UPO 2021. 

Zet de eerste stap naar uw pensioen!

Dit is een goed moment. Wij hebben een aantal makkelijke eerste stappen voor u op een rij gezet. 

  • Stel uw vragen over het UPO via telefoon of e-mail of bezoek een UPO-stand.
  • Kies voor digitale communicatie. Kies in Mijn gegevens in MijnKLMPensioen voor digitale communicatie. Dat is sneller, milieuvriendelijker en bespaart kosten. Vergeet niet meteen ook uw e-mail adres aan ons door te geven zodat wij u kunnen bereiken.
  • Bekijk uw keuzemogelijkheden in MijnKLMPensioen.
Naar MijnKLMPensioen

Hulp en inspiratie bij uw eerste stap

Omdat pensioen voor veel collega's nog lastig, saai of een ver-van-mijn-bed show is, hebben veel collega's de eerste stap naar pensioen nog niet gezet. Laat u helpen en inspireren aan de hand van onderstaande videotutorials en -vlogs van collega's die u graag bij de eerste stap helpen.

Veelgestelde vragen

  • Ja, wij zetten uw UPO ook bij Mijn documenten. Zo kunt u ze makkelijk printen of downloaden. Wilt u uw UPO voortaan alleen nog maar digitaal ontvangen en niet meer per post? Dat kan natuurlijk. U geeft uw voorkeur aan bij Mijn gegevens > Communicatievoorkeuren > Digitale post.

  • In het UPO staat de stand per 1 januari. In MijnKLMPensioen vindt u altijd de actuele stand van uw pensioen. Wijzigingen in uw situatie, zoals een stap in uw carrière of veranderingen in deeltijdpercentage, worden verwerkt in de pensioenbedragen die wij in MijnKLMPensioen laten zien.

  • Bent u op zoek naar uw factor A voor uw Belastingaangifte? Die vindt u op uw Uniform Pensioenoverzicht. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn documenten om uw Uniform Pensioenoverzicht te bekijken.

    U hebt uw factor A nodig als u wilt berekenen hoeveel fiscale ruimte u hebt om uw pensioen aan te vullen met lijfrentes.

  • Bij 'Wat krijgt u als u met pensioen gaat' is rekening gehouden met uw scheiding. Een deel van uw pensioen gaat naar uw ex-partner. Uw ex-partner krijgt een eigen UPO met daarin het pensioen dat hij of zij kan verwachten vanaf uw pensionering totdat één van beiden overlijdt.

  • Sinds 2020 is er geen aparte UPO toelichting meer. De toelichtingen van afgelopen jaren vindt u op de website. Hebt u vragen dan kunt u de informatie op de website lezen of u kunt contact opnemen met onze afdeling pensioenservice.