Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws AOW gaat in op verjaardag

20-03-2012

Het kabinet heeft besloten dat de AOW vanaf 1 april 2012 niet meer ingaat op de eerste dag van de maand waarin u 65 wordt, maar op de dag dat u jarig bent. Door het verschuiven van de ingangsdatum hangt het bedrag dat u in de eerste maand aan AOW ontvangt af van de dag waarop u jarig bent. Houdt u er rekening mee dat u in de maand van uw verjaardag minder ontvangt. De maanden daarna ontvangt u uiteraard het volledige bedrag.

Wat betekent dit voor uw KLM-pensioen?
De verschuiving van de AOW-ingangsdatum is niet automatisch gekoppeld aan de ingangsdatum van uw KLM-pensioen. Op dit moment is de ingangsdatum van het pensioen dat u ontvangt van het Algemeen Pensioenfonds KLM de eerste dag van de maand waarin u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het arbeidsvoorwaardelijk overleg is nog in gesprek over de ingangsdatum van het ouderdomspensioen. Zodra hierover meer bekend is, zullen wij u nader informeren.

Voor meer informatie over de AOW kunt u de website van de Sociale Verzekeringsbank raadplegen: www.svb.nl. Daar vindt u ook veelgestelde vragen over de nieuwe ingangsdatum van de AOW.

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website