Nieuws

20 december 2018

Blog

Basis versterkt

Aan het eind van het jaar is het goed gebruik om terug te blikken. En dan stellen we vast dat 2018 voor ons pensioenfonds een jaar was met twee gezichten. Aan de ene kant was het financieel geen goed jaar. Maar tegelijkertijd hebben we in 2018 op verschillende manieren onze basis versterkt.

19 oktober 2018

Blog

Bescheiden verbetering

Het eerste halfjaar van 2018 hebben we achter de rug en de vakanties staan voor de deur. Een goed moment om weer een balans op te maken.

19 oktober 2018

Blog

Met het oog op de toekomst

Pensioenfondsen hebben per definitie een lange horizon. We houden nu eenmaal niet alleen rekening met de mensen die op dit moment een pensioenuitkering ontvangen, maar ook met mensen die dat in de (verre) toekomst gaan doen. Het pensioenfonds moet met alle belangen rekening houden. Daarom kan een pensioenfonds niet meteen de pensioenen verhogen als het economisch beter gaat. Ook jongere generaties moeten er op kunnen vertrouwen dat zij later pensioen krijgen. Bovendien kunnen economische omstandigheden veranderen. Vandaar dat ook de wet strenge eisen stelt aan de buffers die fondsen moeten aan...
26 april 2018

Blog

Een nieuwe lente

De eerste drie maanden van het jaar zitten er alweer op, de lente is begonnen met een paar mooie warme dagen. Het eerste kwartaal is er weer veel werk verzet bij het pensioenfonds. We zetten de belangrijkste zaken op een rij.

15 maart 2018

Blog

We zijn er bijna

In 1973 hadden we de oliecrisis. Premier Den Uyl zei op televisie dat het nooit meer werd zoals het was geweest. En het satirische programma Farce Majeure maakte een prachtig relativerend nummer over de oliesjeiks: Kiele, kiele, Koeweit.

24 januari 2018

Blog

Op een mooi nieuw jaar!

De feestdagen zijn voorbij, het ‘gewone’ werken is weer begonnen. We hebben 2017 mooi afgesloten en zijn vol goede moed en met een flinke dosis energie aan 2018 begonnen.