Nieuws

Verantwoord beleggen: onze stem gebruiken

29 mei 2020

Verantwoord beleggen: onze stem gebruiken

Uw pensioenfonds draagt graag bij aan een goede toekomst voor huidige en komende generaties, naast de financiële gezondheid van het fonds. Dit doen wij onder andere door te stemmen op aandeelhoudersvergaderingen van bedrijven waarin wij beleggen. Stemmen op aandeelhoudersvergaderingen is een directe manier om de belangen van het fonds te beschermen en invloed uit te oefenen op het bestuur van een onderneming. Een bedrijf dat het beste voor heeft met de wereld presteert namelijk vaak beter.

Het pensioenfonds heeft bijvoorbeeld tijdens een aandeelhoudersvergadering van Apple ingestemd met een voorstel voor meer transparantie bij Apple over de manier van reageren op de eisen van de Chinese overheid om sommige apps te beperken. China is een belangrijke markt voor Apple, maar voor ons is het belangrijk beter te begrijpen hoe Apple de vrijheid van meningsuiting van zijn gebruikers in China waarborgt. 40% van de aandeelhouders stemde met dit voorstel in.

Wilt u weten waarover wij stemmen? Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe rapportage op de website. Bekijk hier de rapportage van Q1 2020.

Verantwoord beleggen