Nieuws

Uitkomsten onderzoek naar vertrouwen in het fonds en de nieuwe regels voor pensioen

1 augustus 2024

Wij doen regelmatig onderzoek naar het vertrouwen in pensioen, het pensioenfonds en de nieuwe regels voor pensioen. Begin juni nodigden wij voor de derde keer een groep deelnemers uit om een korte vragenlijst hierover in te vullen.

Veel vertrouwen in het fonds, minder in de nieuwe regels

In juni 2024 hebben ruim 800 (oud-)collega’s meegedaan aan dit onderzoek. Hieruit blijkt dat het merendeel van de deelnemers bekend is met de nieuwe regels voor pensioen. Ook is er veel vertrouwen in het fonds, maar minder in de nieuwe regels voor pensioen vanuit de overheid. Iets meer dan 60% heeft vertrouwen in onze begeleiding naar de nieuwe pensioenregeling. Ongeveer de helft van de deelnemers weet waar ze de informatie over de nieuwe pensioenregeling kunnen vinden. Daar hebben we dus nog werk te verrichten. 

Vertrouwen in pensioen in Nederland

De overheid doet ook regelmatig onderzoek onder de Nederlandse bevolking naar het vertrouwen in hoe pensioen geregeld is in Nederland. Die cijfers zijn een stuk lager, slechts 17% van de Nederlanders heeft veel vertrouwen in hoe het pensioen in Nederland geregeld is. Er is twijfel over het nieuwe pensioenstelsel omdat het nog onzeker is hoe dat gaat uitpakken.  

Vinger aan de pols houden en bijsturen waar nodig

De resultaten van deze onderzoeken gebruiken wij bij het maken van plannen voor de nieuwe pensioenregeling en de communicatie hierover. Moeten we meer communiceren, op een andere manier of juist over een ander onderwerp? Voor het fonds is het vertrouwen van de deelnemers heel belangrijk. We gaan tenslotte uw pensioen overzetten naar de nieuwe pensioenregeling. U moet er vertrouwen in hebben dat wij dat zorgvuldig aanpakken.

Blijven regelmatig onderzoek doen

Graag bedanken we iedereen die deze en vorige keren de moeite heeft genomen om onze onderzoeken in te vullen. Zo houden we vinger aan de pols bij onze deelnemers. Rondom de overgang naar de nieuwe pensioenregeling  blijven we regelmatig onderzoek doen. U kunt dus vaker van ons een uitnodiging verwachten.  

werken

Veelgestelde vraag

U kunt zich hier niet voor aanmelden. Wij nodigen ieder onderzoek een willekeurige groep deelnemers met  een e-mailadres in MijnKLMPensioen uit.

Geef uw e-mailadres door 

Wij nodigen alleen deelnemers uit voor een onderzoek die hun e-mailadres hebben doorgegeven. Hebben wij uw e-mailadres nog niet? Geef dan uw e-mailadres door in Mijn gegevens in MijnKLMPensioen. 

Meld u meteen aan voor de NWSflits om altijd op de hoogte te blijven van het actuele nieuws."