Nieuws

Tijdelijke regeling vervroegde uittreding (RVU) en uw pensioen

11 maart 2021

Tijdelijke regeling vervroegde uittreding (RVU) en uw pensioen

De tijdelijke regeling vervroegde uittreding (RVU) is een van de vrijwillige regelingen die wordt aangeboden vanwege KLM Herstructurering. Alle informatie over de RVU vindt u op MyKLM. Uw vragen over de RVU kunt u het beste met de HR-afdeling van KLM bespreken. In dit nieuwsbericht staan de belangrijkste gevolgen voor uw pensioen.

Vragen over uw pensioen

We kunnen u wel helpen met vragen over uw pensioen. We zien dat jullie veelal met dezelfde vragen rondlopen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet in een infographic. 

Bijlage Grootte
546.66 kB

Einde dienstverband en uw pensioen

Wilt u weten wat de beëindiging van uw dienstverband betekent voor uw pensioen, dan kunt u dat zelf bekijken op onze website. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn planner.

Gaat u aansluitend met pensioen                                                                                                   

Onder ‘Overzicht van mijn keuzemogelijkheden’ kiest u voor de optie ‘Eerder of later met pensioen’. Daar kiest u ervoor om uw pensioendatum aan te passen naar het moment dat u KLM met de RVU verlaat. U klikt vervolgens op ‘bereken’ en ziet dan links op het scherm wat dit voor uw pensioen betekent.

Uiteraard kunt u ook nog andere keuzes aanpassen, zoals meer of minder nabestaandenpensioen en/of pensioenvariatie (hoog-laag).

Meer informatie

Gaat u niet aansluitend met pensioen?

Ga voor een indicatie naar ‘Overzicht van uw keuzemogelijkheden’ en kies de optie ‘Parttime werken’. Daar past u uw percentage dienstverband aan naar 0% en vult u de datum in van het moment dat u KLM met de RVU verlaat (houd hierbij rekening met de fictieve opzegtermijn). U klikt vervolgens op ‘bereken’ en ziet een indicatie wat dit voor uw pensioen betekent. Kies vervolgens uw pensioendatum later in de tijd bij ‘Eerder of later met pensioen’.

Meer informatie