Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws Omzetting pensioenpotjes en nieuwe omrekenfactoren verwerkt MijnKLMPensioen

15-07-2020

Omzetting pensioenpotjes en nieuwe omrekenfactoren verwerkt MijnKLMPensioen

We hebben twee zaken verwerkt in MijnKLMPensioen. De omzetting van de verschillende pensioenpotjes en de nieuwe omrekenfactoren per 1 januari 2021.

Omzetting verschillende pensioenpotjes naar één pensioenpot
Veel KLM’ers hebben pensioen opgebouwd op verschillende pensioenrichtleeftijden. KLM, het pensioenfonds en de vakbonden hebben besloten dat dit makkelijker kan en moet. Daarom hebben we nu voor iedereen de verschillende ‘pensioenpotjes’ omgerekend naar één ‘pensioenpot’ met pensioenrichtleeftijd 68. Deze omzetting hebben we nu verwerkt in MijnKLMPensioen.

Iedereen waarvan we het pensioen omzetten ontvangt een brief waarin we precies laten zien wat we omzetten en wat die omzetting voor uw pensioen betekent.

Klik hier voor meer informatie

Nieuwe omrekenfactoren verwerkt in MijnKLMPensioen

Uw pensioenregeling biedt diverse keuzemogelijkheden, zoals eerder of later met pensioen gaan en uw ouderdomspensioen omzetten in nabestaandenpensioen of andersom. Voor het berekenen van deze keuzes gebruikt het pensioenfonds omrekenfactoren. Deze factoren worden periodiek vastgesteld en zijn gebaseerd op onder meer de stand van de rente en de levensverwachting. Per 1 januari 2021 wijzigen deze omrekenfactoren en daardoor ook de pensioenbedragen als u na 1 januari 2021 met pensioen gaat.

Dit betekent als u in Mijn planner verschillende keuzes doorrekent voor 2021, wij de nieuwe omrekenfactoren gebruiken. De bedragen kunnen dus iets afwijken van de berekeningen die u eerder hebt gemaakt.

Delen

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website