Nieuws

Nieuwe verkiezingen van het pensioenfondsbestuur

18 april 2013

In mei en juni 2013 vinden verkiezingen plaats voor vertegenwoordigers van de pensioengerechtigden in het bestuur. De kandidaatstelling van pensioengerechtigden kan op verschillende manieren plaatsvinden:

Representatieve organisaties dragen pensioengerechtigden kandidaten voor. Dat kunnen verenigingen van gepensioneerden zijn of werknemersorganisaties die gepensioneerden als lid hebben. Voorwaarde is wel dat ten minste 1% van de pensioengerechtigden van het Algemeen Pensioenfonds KLM lid moet zijn. Dat zijn 98 pensioengerechtigden.

Individuele pensioengerechtigden dragen kandidaten voor. Elke kandidaat moet dan minstens 98 handtekeningen van pensioengerechtigden aandragen, om te waarborgen dat hij of zij voldoende gesteund wordt. Dit is namelijk 1% van het aantal pensioengerechtigden van het pensioenfonds.

Representatieve organisaties en u als pensioengerechtigde kunnen kandidaten voordragen tot 10 mei 2013. Verkiezingen vinden plaats als er meer kandidaten dan beschikbare zetels zijn. In dat geval ontvangt u bij het stembiljet ook een verkiezingskrant, waarin de kandidaten zich voorstellen en de procedure wordt toegelicht. De uitslag van de verkiezingen wordt bekendgemaakt na de bestuursvergadering van 2 juli.

Bestuursprofiel

Voor het besturen van een pensioenfonds is goede kennis van o.a. de pensioenmaterie, vermogensbeheer, risicomanagement en communicatie vereist. Ook  ervaring met besturen van een organisatie is van groot belang. Het bestuur heeft een profielschets voor de functie van bestuurslid opgesteld. De profielschets wordt op verzoek toegezonden. U kunt hiervoor contact opnemen met het bestuurssecretariaat (zie hieronder).

Meer informatie over verkiezingen of kandidaatstelling? Neemt u dan contact op met het bestuurssecretariaat van het pensioenfonds:

Algemeen Pensioenfonds KLM

t.a.v. het bestuurssecretariaat

Postbus 123, 1180 AV  AMSTELVEEN

Of mail naar bestuurssecretaris Jacco Hoogendam: Jacco.hoogendam@blueskygroup.nl