Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws Nieuwe omrekenfactoren nog niet opgenomen in Mijn planner

26-06-2020

Let op: Nieuwe omrekenfactoren pas vanaf juli 2020 in Mijn planner

Uw pensioenregeling biedt diverse keuzemogelijkheden, zoals eerder of later met pensioen gaan en uw ouderdomspensioen omzetten in nabestaandenpensioen of andersom. Voor het berekenen van deze keuzes gebruikt het pensioenfonds omrekenfactoren. Deze factoren worden periodiek vastgesteld en zijn gebaseerd op onder meer de stand van de rente en de levensverwachting. Per 1 januari 2021 wijzigen deze omrekenfactoren en daardoor ook de pensioenbedragen als u na 1 januari 2021 met pensioen gaat.

Deze aanpassing verwerken wij gelijktijdig met het omzetten van alle ouderdomspensioenen naar een pensioenrichtleeftijd 68 jaar. Wat betekent dit voor u?

  • Wilt u vóór of op 1 januari 2021 met pensioen, kijk dan vóór 15 juli 2020 op Mijn planner. Hierna is namelijk de omzetting van uw ouderdomspensioenen naar pensioenrichtleeftijd 68 jaar in de administratie verwerkt. Deze omzetting maken we ongedaan wanneer u vóór of op 1 januari 2021 met pensioen gaat. Dit kunnen wij alleen niet in Mijn planner laten zien. De bedragen die u vanaf 15 juli in Mijn planner ziet, geven een goede inschatting van de hoogte van uw pensioen, maar worden dus nog aangepast.
  • Gaat u na 1 januari 2021 met pensioen, kijk dan vanaf 15 juli opnieuw in Mijn planner. De getoonde bedragen gaan namelijk nog iets wijzigen. De huidige bedragen geven een goede inschatting van de hoogte van uw pensioen, maar worden dus nog aangepast. Wij adviseren u vanaf 15 juli 2020 opnieuw in Mijn planner naar de door u gewenste keuzes te kijken. 

Bepaal uw gewenste pensioendatum en bespreek met HR KLM of dat mogelijk is. HR KLM geeft dit aan ons door. U krijgt van ons de pensioeningangsbrief en het formulier om uw keuzes definitief door te geven.

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

Wij helpen u graag bij het bekijken van uw keuzes. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via  020 426 62 10 of pensioenservice@klmgrondfonds.nl.

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website