Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws Meer keuzevrijheid deelnemers KHS

29-11-2019

Bent u deelnemer in de KHS-pensioenregeling? Dan kunt u vanaf nu ook ervoor kiezen om gedurende een aantal jaren na pensioeningang, dus ook tot na de AOW-leeftijd, een hoger pensioen te ontvangen en daarna levenslang een lagere uitkering. Met de extra mogelijkheid kunt u uw pensioen nog meer aan uw persoonlijke omstandigheden aanpassen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u in de beginperiode van uw pensionering hogere inkomsten wilt omdat u van plan bent veel te gaan reizen, om het daarna wat rustiger aan te gaan doen.

Deze periode kan duren tot maximaal 10 jaar na uw AOW-datum, met een minimum van 1 jaar. U maakt deze keuze op de ingangsdatum van het pensioen en u kunt deze keuze niet meer wijzigen. Er is wettelijk bepaald dat de laagste uitkering niet minder mag zijn dan 75% van de hoogste uitkering. 

Als deelnemer in de KHS-pensioenregeling was deze constructie eerst alleen mogelijk als u eerder met pensioen ging dan uw AOW-leeftijd. 

Welkom op onze website

Op het gebruik van onze website is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Door naar de website