Nieuws

Gezocht: kandidaat voor het bestuur (werknemerszetel)

27 augustus 2024

In december 2024 loopt de eerste bestuurstermijn af van Erik Zwart, bestuurslid namens de werknemers. Hij stelt zich beschikbaar voor nog een termijn als bestuurslid. Ook individuele werknemers kunnen zich kandidaat stellen. 

Voordracht van de vertegenwoordigers van de deelnemers geschiedt door de leden van de ondernemingsraad van KLM die het grondpersoneel van KLM vertegenwoordigen, waarbij kandidaten gesteld kunnen worden door:
a.    Werknemersorganisaties;
b.    individuele deelnemers, waarbij de kandidaatstelling moet worden ondersteund door ten minste een procent (1%) van de deelnemers.

Waar u rekening mee moet houden als u zich kandidaat stelt

Het bestuurslidmaatschap betreft een zware functie waaraan hoge eisen worden gesteld. Zo moet u voldoen aan de profielschets en in staat zijn om vanaf de eerste dag als volwaardig bestuurslid te functioneren.

Als u zich kandidaat stelt, krijgt u een gesprek met afgevaardigden van het bestuur. Zij toetsen dan of u voldoet aan het profielschets, of u voldoende deskundigheid heeft en over welke competenties u beschikt. Het bestuur neemt een besluit of de kandidaat kan worden benoemd. Voordat een kandidaat bestuurslid wordt, zijn er twee vervolgstappen:

  1. De voorgenomen benoeming wordt voorgelegd aan de raad van toezicht. 
    De raad van toezicht kan een benoeming weigeren indien de raad van mening is dat de kandidaat niet voldoet aan de profielschets.
  2. Elk aankomend bestuurslid wordt bovendien getoetst door De Nederlandsche Bank (DNB).
    Het bestuur streeft naar een diverse bestuurssamenstelling met een goede verhouding mannelijke en vrouwelijke bestuursleden en bestuursleden uit verschillende leeftijdscategorieën.

Wilt u zichzelf kandidaat stellen?

Stuur dan een brief met uw voordracht, rekening houdend met de profielschets, samen met uw CV vóór 20 september 2024 naar bestuursbureau@klmalgemeenfonds.nl.

bestuur

Over ons?

Wie zorgt er voor ons pensioen en hoe doen ze dat?