Nieuws

Beleidsdekkingsgraad eind januari 2020

18 februari 2020

Beleidsdekkingsgraad eind januari 2020

De beleidsdekkingsgraad van het Algemeen Pensioenfonds KLM is per eind januari gedaald ten opzichte van de maand ervoor, namelijk 107,7%. De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden (februari 2019 tot en met januari 2020).

Bekijk hier het verloop van de dekkingsgraad in de afgelopen maanden

Actuele dekkingsgraad gedaald

De actuele dekkingsgraad is ook gedaald ten opzichte van de maand ervoor. De dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen het vermogen en de verplichtingen van het pensioenfonds. Eind december 2019 was de actuele dekkingsgraad 110,1%, eind januari 2020 was deze 106,1%.

Verwachting voor de komende jaren

De kans dat we uw pensioen de komende vijf jaar (volledig) kunnen verhogen is klein. Een verlaging van uw pensioen is op dit moment niet aan de orde. Voor de komende vijf jaar is de kans op verlaging van uw pensioen klein, maar niet uitgesloten.

Het bestuur zal in de loop van 2020 ook nadrukkelijk moeten kijken naar de hoogte van de premie en naar de pensioenopbouw vanaf 2021. KLM en bonden zullen daar aanvullende afspraken over moeten maken, al dan niet in het kader van een nieuwe KLM-pensioenregeling. Dit om eventuele korting van de pensioenopbouw in te toekomst voorkomen.