Nieuws

Onderzoek: Hoe denkt u over beleggen en de risico’s die daarbij horen?

13 september 2022

De overheid komt naar verwachting vanaf 1 januari 2023 met nieuwe pensioenregels. Op basis van nieuwe regels zullen KLM en vakbonden nieuwe afspraken maken over uw pensioenregeling. Door deze nieuwe afspraken gaat uw pensioenregeling veranderen. Dat zal op zijn vroegst in 2026 gebeuren. Ook wij als pensioenfonds moeten hiervoor nog veel uitwerken en keuzes maken. Bijvoorbeeld of we op dezelfde wijze de pensioenpremies blijven beleggen voor uw pensioen. Als voorbereiding willen we graag van u weten hoe u aankijkt tegen beleggen en de risico’s die daarbij horen. Dit helpt ons bij de keuzes die we moeten maken.

We doen dit onderzoek om ons beleggingsbeleid aan te sluiten bij uw voorkeuren

Elke maand betaalt u en ook KLM premie voor uw pensioen. Van het pensioen dat u ontvangt als u met pensioen gaat is minder dan de helft ingelegde premie en de rest rendement. Om het rendement te behalen moeten wij beleggen. Beleggen kent risico’s, hoeveel risico we daarbij nemen en hoe verantwoord dat is moet aansluiten bij de voorkeuren van onze deelnemers, u dus.

U ontvangt van ons een uitnodiging op uw (digitale) deurmat!

Het is belangrijk dat veel deelnemers de vragenlijst invullen. Alleen dan kunnen we ons beleid goed laten aansluiten bij de voorkeuren van de deelnemers. Het kost maximaal een kwartier van uw tijd maar het helpt ons om in aanloop naar de nieuwe pensioenregels goede en passende keuzes te maken. U ontvangt van ons een uitnodiging op de (digitale) deurmat met een link om deel te nemen aan het onderzoek. U hebt uiterlijk tot 10 oktober de tijd om het onderzoek in te vullen.

Bestuurslid Leon Leisink: “Er gaat veel veranderen en er moet nog veel uitgedacht worden. Uw input is hierbij heel belangrijk. Door de vragenlijst in te vullen helpt u het pensioenfonds, de KLM en de vakbonden om goede keuzes te maken.”

Nieuwe Pensioenregels

Uw gegevens zijn veilig

Het onafhankelijk onderzoeksbureau Ipsos voert het onderzoek voor ons uit. Ipsos ontvangt geen persoonsgegevens van u. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt en zijn dus niet tot u te herleiden. U kunt heel gemakkelijk deelnemen aan het onderzoek door de stappen op de uitnodiging te doorlopen.

Vragen?

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via (020) 426 62 10 of  Pensioenservice@klmgrondfonds.nl.