Nieuws

Eerste Kamer akkoord verdere versobering pensioenen

2 juni 2014

Dinsdag 27 mei stemde een meerderheid van de Eerste Kamer in met beperking van de ruimte waarbinnen werknemers belastingvrij voor hun pensioen mogen sparen. Dit betekent dat pensioenen per 2015 verder worden versoberd. Er is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2015:

  • het maximale opbouwpercentage (uitgaande van een pensioenrichtleeftijd van 67 jaar) voor een middelloonregeling 1,875% zal bedragen (dit was 2,15%).
  • het pensioengevende inkomen waarover fiscaal gefaciliteerd pensioen kan worden opgebouwd wordt gemaximeerd op 100.000 euro. Over het pensioengevend inkomen boven de 100.000 euro kan op vrijwillige basis een netto lijfrente/pensioen worden gespaard. De exacte voorwaarden hiervan worden later dit jaar bekend gemaakt.

Procedure

Op basis van de door het parlement aangenomen wetgeving zullen nu de arbeidsvoorwaardelijke partijen de eigen pensioenregeling voor het Algemeen Pensioenfonds KLM per 1 januari 2015 moeten gaan aanpassen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Hoe de pensioenregeling er vanaf 1 januari 2015 precies uitziet, is op dit moment nog niet te zeggen. Zodra hierover meer bekend is, wordt u via de website en de Focus nader geïnformeerd.