Nieuws

Chroom-6 update: Onderzoeksrapport beoordeeld: de vervolgstappen

31 januari 2022

De onafhankelijke validatiecommissie heeft het chroom-6 onderzoeksrapport beoordeeld en heeft aangegeven dat het onderzoek onafhankelijk, integer en kwalitatief goed is uitgevoerd. 

Vervolgens heeft de KLM Safety & Compliance Organisatie (SCO) - verantwoordelijk voor de uitvoering van het blootstellingsonderzoek - de bestuurders van de KLM Groep geïnformeerd over de inhoud van het rapport en de conclusies van de validatiecommissie. 

Het onderzoeksrapport is inmiddels ook gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de Ondernemingsraden, Medezeggenschap en de vakbonden. De volgende stap is het delen van het rapport met (oud-)medewerkers. 

Omdat het een omvangrijk rapport betreft dat ingewikkelde termen en bewoordingen bevat, werkt de KLM Groep aan een samenvatting in simpele taal die voor iedere (oud-)medewerker begrijpelijk is. Uiteraard stellen we daarbij ook het volledige rapport ter beschikking. Daarnaast gaan we informatiesessies voor (oud-)medewerkers van de KLM Groep organiseren om het rapport toe te lichten en vragen te beantwoorden.

We verwachten het rapport en de samenvatting in februari te publiceren. Rond die periode zullen ook de informatiesessies plaatsvinden. De KLM Groep komt voor die tijd bij u terug met meer informatie. 

Collectieve compensatieregeling 
De gesprekken met de bonden over de inhoud van de collectieve compensatieregeling lopen nog. Hierin worden de resultaten van het onderzoek en het oordeel van de validatiecommissie meegenomen. We verwachten in februari een indicatie te kunnen geven wanneer de regeling afgerond is en informeren u daar dan over.

Tijdslijn: 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over het onderzoek? Hier kunt u dat nog eens teruglezen. 
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het informatiepunt via email: CR6informatie@klm.com. We houden u op de hoogte.