Nieuws

Bestuursleden gezocht

13 oktober 2015

Kandidaatstelling voor actieve deelnemers en pensioengerechtigden

Op 31 december 2015 eindigt de bestuurstermijn voor zes bestuursleden van het huidige bestuur van Algemeen Pensioenfonds KLM. Dit betekent dat er per 1 januari 2016 een aantal bestuursvacatures ontstaan, waarvoor actieve deelnemers en pensioengerechtigden zich kandidaat kunnen stellen.

Vier bestuursvacatures

Eerder is besloten het aantal bestuurszetels terug te brengen van twaalf naar tien. Daardoor ontstaan er per 1 januari 2016 vier bestuursvacatures, namelijk:

  • twee werkgeverszetels.

Kandidaten voor deze vacatures worden voorgedragen door KLM.

  • één werknemerszetel.

Kandidaten voor deze vacature worden voorgedragen door de vakbonden. Ook kunt u zich als actieve deelnemer op individuele basis kandidaat stellen.

  • één gepensioneerdenzetel.

Ook kandidaten voor deze vacature worden voorgedragen door de vakbonden en organisaties voor pensioengerechtigden. Ook kunt u zich als pensioengerechtigde deelnemer op individuele basis kandidaat stellen. 

Als u zich op individuele basis kandidaat stelt dan is het belangrijk de volgende informatie goed door te nemen. Er geldt namelijk een aantal voorwaarden.

Waar u rekening mee moet houden als u zich kandidaat stelt

Het bestuurslidmaatschap betreft een zware functie waaraan hoge eisen worden gesteld. Zo moet u voldoen aan de profielschets (te verkrijgen via onderstaande gegevens) en in staat zijn om vanaf de eerste dag als volwaardig bestuurslid te functioneren. Daarnaast dient uw voordracht gesteund te worden door minimaal 1% van het totaal aantal gepensioneerden of actieve deelnemers, afhankelijk van de vacature waarvoor u zich kandidaat stelt.

Kandidaten moeten aanvaardbaar zijn voor het bestuur voordat ze aan De Nederlandsche Bank (DNB) worden voorgesteld. Er volgt daarom vooraf een gesprek met afgevaardigden van het bestuur. Elk aankomend bestuurslid wordt bovendien streng getoetst door DNB.

Het bestuur streeft naar een diverse bestuurssamenstelling met een goede verhouding mannelijke en vrouwelijke bestuursleden en bestuursleden uit verschillende leeftijdscategorieën.

Wilt u zichzelf kandidaat stellen?

Stuur dan een brief met uw voordracht, rekening houdend met de profielschets, samen met uw CV en handtekeningen- en namenlijst, vóór 20 november 2015 naar:

Stichting Algemeen Pensioenfonds KLM

Ter attentie van de bestuurssecretaris, de heer J. Hoogendam

Postbus 123, 1180 AC  Amstelveen